Gardameer wat is er te doen?

Gardameer bezienswaardigheden

Populair is de zuidkant van het Gardameer. De meeste toeristen vertoeven dan ook in het zuidoosten van het meer. Deze streek is vooral populair door de bezienswaardigheden die de zuidkant rijk is aan natuur, dorpjes en stranden. De meeste stranden vindt je dan ook aan de zuidkant van het Gardameer. Ofschoon de pittoreske plaatsjes zoals Lasize en Sirmione erg populair zijn door hun schilderachtige dorpjes. Vervolgens zijn de samenstelling van stranden en boulevards vooral de trekker. In het zomer en voorseizoen trekt het zo veel vakantiegangers naar de zuid kant van het Gardameer.

Gardameer diepte

Sirmione Gardameer - Bezienswaardigheden wat er te doen is - www.LuxeTentHuren.nlHet Gardameer is een van de grootste meren van meer van Italië. Het Gardameer is zeer uitgestrekt meer met een oppervlakte van 369,98 km². Evenzo is de omgeving schilderachtig met een prachtig landschap. Het pittoreske karakter van de dorpjes en het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen een geweldige warm gevoel. Boek je in deze omgeving van het Grameer je Glamping Vakantie dan is het bezoeken van de regio’s Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol en Veneto ook zeker de moeite waard. Het Gardameer heeft ook een bijnaam en wordt het meer ook wel Benaco genoemd.

 

Campings Sirmione Gardameer

Sirmione is een schilderachtig dorpje op een schiereiland ten Zuiden van het Garda meer. Het is een gemeente in de provincie Brescia, van de regio Lombardije. Bovendien heeft het pittoreske centrum een grote aantrekkingskracht door de bezienswaardigheden. Samengevat is een bezoek aan het schiereiland van Sirmione aan het Gardameer een top locatie.

Gardameer Camping Sirmione

Daarnaast is het toeristische Sirmione is een historische plek voor het o.a. het bezoeken van kasteel (Castello) Rocca Scaligera. Bovendien kenmerkt het dorpje zich door een groot plein met terrassen. Even als het lekker Italiaanse ijs wat volop te krijgen is in de ijssalons. Terwijl je geniet van het pittoreske plaatje zijn er vele mooie foto momenten.

Gardameer kaart “Het Schiereiland”

Ben je op laatste stuk van het noordpunt van het schiereiland dan liggen daar de grotten van Catallus. Met andere Italiaanse woorden benoemen ze het de Grotte di Catullo. Daarnaast is het de locatie waar je de gedeeltes van oude Romeinse woningen kunt bekijken. In het bijzonder mag je de Colonnade niet missen. Dit zijn de Zuilgangen een oude doorgang die als entree van een gebouw diende. Indrukwekkende bouwkundig architectuur die de elementen benadrukken van het oude Griekenland.

Sirimione de Haven “Parel van het Zuiden”

Kleine sloepjes mogen in de kleine haven van het stadje Sirimione aanliggen. Daarnaast is een tochtje op Lake Garda echter een geweldige ervaring voor het hele gezin. Bovendien wordt middelpunt van Sirmione gekenmerkt door een hoofdstraat. Waardoor je zo de boulevard bereikt met een fantastische uitzicht op het mooie Garda. Tot slot kun je heerlijk genieten op het terras van een koel glas drinken, dat is pas een luxe vakantie.

Kuuroord in Sirimione

Hoewel je geen kuurdoord zou verwachten in Sirmione, bestaat deze het al eeuwen. Desondanks heeft Sirmione een geneeskrachtige zwavelbron met medische gevoelswaarde . Bovendien bevindt het kuuroord zich vlakbij Le Grotte di Catullo op het laatste puntje van het schiereiland. Daarom zou een verblijf in een kuuroord positief voor je gezondheid zijn. Door middel van de geneeskrachtige zwavelbronnen en de gezonde lucht. Vroeger maakte de Romeinen in de 18e eeuw al gebruik van de warmwaterbronnen. Kuuroorden bestaan echter al sinds de oudheid. Zo waren de thermen de badkamer van de Romeinen. Anderzijds noemen wij het een Spa.

Gardameer steden

De oostkant van het Gardameer is daarentegen ook een druk bezochte kant van het meer. Hier tref je leuke kleine toeristische plaatsjes met een mooie natuur. Heerlijk toeren met de auto evenals lekker fietsen is hier goed mogelijk.

Gardameer Vakantie Boeken

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Spanish ES Turkish TR